16.04.2016

„Луѓе како нас“ 2016

TREX, ПСД Макпетрол и Крали Марко Треилс заедно со поддршка од ЕХО – Планински филмски фестивал и МКЦ Ве покануваат на третиот по ред филмски и видео фестивал посветен на планинското трчање – ЛУЃЕ КАКО НАС 2016

И оваа година како и претходните фестивалот ќе биде насочен кон промовирање на планинското трчање во Македонија како и кон привлекување на што повеќе луѓе кон спортовите во природа и отворено.

04.05.2016 – кино Фросина – МКЦ – старт 19 часот

ПРОГРАМА

19:00h – Отворање на фестивалот
19:10h – The Ingenuous Choice // Outdoor Live / Francois & Maxime Tornier
19:20h – The North Face: Curiosity UTMB // Camp4 Collective / Tim Kemple & Renan Ozturk
19:30h – Dalmacija Ultra Trail – PROMO // Udruga Dalmacia Trails / Ivan Peric
19:40h – Fiona Oakes – For the Animals // Insightful Films / Fred Crohem

20:00h Пауза

20:10h – Разговор со гостинот на фестивалот – Зоран Димов – македонски атлетичар и ултрамаратонец –

20:40h – 100 Head Heart Feet // Hammer & Saw Films / Michael Mooney & William Peters

22:20h – Затворање на фестивалот

Влез – слободен

Copyright © Soflyy

Copyright © 2019 TREX

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram