22.10.2014

„По стапките на Крали Марко“ 2014 (Krali Marko Trails 2014)

Уште една година од животниот век на Планинските трки „По стапките на Крали Марко“ (Krali Marko Trails), четврта по ред. Според изјавите на присутните, особено на оние што беа со нас изминативе години ова беше најзрелото издание на настанот. Се надеваме дека и во иднина ќе продолжиме да го следиме овој пат и да направиме уште подобри трки со уште повеќе среќни натпреварувачи од земјава и од странство.

Беа пријавени околу 200 натпреварувачи од 12 земји, а учествуваа околу 150 натпреварувачи.

Победници на трката од 64 km се:
• Махмут Јавуз (Турција), Жикица Ивановски (Македонија), Константин Атанасов (Бугарија)
• Марија Николова (Бугарија), Росица Костова (Македонија), Лили Георгиева-Ангелова (Бугарија)

Победници на трката од 16 km се:
• Илија Пајмакоски (Македонија), Марјан Бонев(Македонија), Мајкл ван Бејлен (Белгија)
• Благица Јованова (Македонија), Илзе Тими (Латвија), Милена Чкрипеска и Мери Чкрипеска (Македонија)

За повеќе информации и фотографии посетете ја страната на настанот:  www.kmt.mk

Благодарност до сите кои на кој било начин придонесоа за успешно реализирање на „По стапките на Крали Марко“ (Krali Marko Trails) 2014.

Img-101010

Img-101020

Img-101030

Img-101040

Img-101060

Img-101075

Img-101100

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Img-101170

Img-101200

Img-101260

Img-101275

Img-101280

Img-101290

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Img-101325

Img-101450

Img-101455

Img-101458

Copyright © Soflyy

Copyright © 2019 TREX

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram