Последни новости


09.02.2015
Ceripasina Vertical Kilometer 2015

На 8 февруари 2015 (недела) се одржа второто зимско издание на трката Ceripasina Vertical Kilometer. Локација позната - ски центар Попова Шапка.  Стартот закажан за 10h од кај почетокот на ски-лифтот "Тетекс".

ПОВЕЌЕ
23.01.2015
Јурук trail 2015

Почна новата година, со тоа и новата сезона групни трчања / тренинзи - како подготовка за новите предизвици зацртани во плановите за оваа 2015 година. Желбата да се посети овој регион си тлееше од порано и најавата за слободен ден со релативно добра временска прогноза намами една група од 10 трчачи и 2 планинари да […]

ПОВЕЌЕ
22.10.2014
„По стапките на Крали Марко“ 2014 (Krali Marko Trails 2014)

Уште една година од животниот век на Планинските трки „По стапките на Крали Марко“ (Krali Marko Trails), четврта по ред. Според изјавите на присутните, особено на оние што беа со нас изминативе години ова беше најзрелото издание на настанот. Се надеваме дека и во иднина ќе продолжиме да го следиме овој пат и да направиме уште […]

ПОВЕЌЕ
25.09.2014
Вертикал километар трка на Среден Камен 2014 (Middle Rock Vertical Kilometer 2014)

Планинска трка од типот скај ранинг (sky running) – по вертикален, стрмен терен (Vertical Kilometer) Локација: Шар Планина – старт Горна Лешница (1.747 m) – цел Титов Врв (2.747 m) На 21 септември 2014 за прв пат се одржа планинска трка на овој извонредно атрактивен и див терен на Шар Планина – од кај бачилото […]

ПОВЕЌЕ
28.05.2014
Планинска трка на Витоша (Salomon Vitosha Trail)

Не требаше долго за да одговориме позитивно на поканата од нашите бугарски пријатели за учество на второто издание од нивната Планинска трка на Витоша (Salomon Vitosha Trail). Пауза кај Жидилово пред граница Откако се преброивме, по некоја случајност или не, математиката покажа 9 трчачки расположени тестостерони: Трајче Панковски, Жикица Ивановски, Јовица Јованчев, Мики Стефанов, Никола […]

ПОВЕЌЕ
25.04.2014
Ултрамаратон „Изник“ (Iznik Ultra)

Изник или во античките времиња познат како Никеја е мало гратче во Мала Азија во близина на градот Бурса, на брегот на истоименото езеро. Тоа е местото кое го посетивме во втората половина на април и во кое поминавме неколку прекрасни денови. Повод за оваа посета беа неколкуте планински трки организирани на различни должини. Набројани […]

ПОВЕЌЕ
25.04.2014
Ултрамаратон „100 милји на Истра“(100 Miles of Istria Ultra trail)

Четврток 10.4.2014 година, ден по мојот 33. роденден, рано наутро, 7 часот, ѕвони мобилниот, ме бара Тако (Александар Таковски): „Спремен ли си? Тргаме ли?“ „Спремен сум, тргаме за 30 мин“. Арно ама тој нема извадено патничко осигурување, јас немам купено евра и немам ставено бензин, а заедно двајцата сè уште немаме појадувано и пиено кафе. […]

ПОВЕЌЕ
02.04.2014
Планинска трка на Осогово (Пониква-Руен) (Osogovo Trail Ponikva-Ruen)

Планинска трка на Осогово (Osogovo Trail) – Пониква, Царев Врв, Руен и назад – 30 март 2014 Последниот подолг тренинг пред Изник решивме да го направиме на Осогово и поради терените кои ги нуди за трчање и поради должината која планиравме да ја истрчаме. Поточно планирано беше да формираме две групи од кои едната би […]

ПОВЕЌЕ
14.02.2014
Вертикал километар трка на Церипашина (Ceripasina Vertical Kilometer) – 12.1.2014

Почна новата година, а со тоа започнува и новата спортска сезона. За да одат работите напред, ете се потрудивме да организираме трка во планинско трчање од серијалот Вертикал километар трки на Церепашина (Ceripasina Vertical Kilometer), но овој пат во зимски услови – на снег. Интересен предизвик кој го прифатија дваесетина натпреварувачи од Македонија, дел од […]

ПОВЕЌЕ
14.02.2014
Фани го сивото зајче – 2.2.2014

Датумот на кој се одржа овој настан го донесе и ова име но и варијантата да се појде во бања по трчањето... Како и многупати досега на името кумуваше Трајче, а негов предлог беа и двете варијанти за овој ден, една пократка и една подолга. На моја огромна радост по толку време поминато трчајќи на […]

ПОВЕЌЕ
Copyright © Soflyy

Copyright © 2019 TREX

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram