Последни новости


13.09.2018
УТМБ 2018 - ОД ЖЕЛБА И ЗАМИСЛА ДО РЕАЛИЗАЦИЈА

Седам во зачадена просторија на чинам четврти беше на Благој Давков и зјапам во отворениот лап топ додека паралелно размислувам дека конечно и финално треба да ги откажам цигарите. Надвор е лето а календарот вели некаде крај на јули или почеток на август 2014. Вртејќи со тоа тркалцето наидувам на објава која вели дека во […]

ПОВЕЌЕ
02.09.2018
МАКЕДОНСКИОТ ТИМ НА УТМБ 2018 СО ТРОЈНА УСПЕШНА ЗАЕДНИЧКА ЗАВРШНИЦА

На 15-тото издание на трката Ултра Треил ду Мон Блан со старт на 31.08.2018 во 18 часот по локално време во Шамони, од  петмината учесници трката успешно ја завршија само тројца тркачи. Сепак одличен успех за Македонија! Игор Пирковски, Игор Јовановски и Жикица Ивановски од клубот Трекс/ПСД Макпетрол истрчаа 171 километри со 10.000 метри денивелација […]

ПОВЕЌЕ
08.08.2017
Јахорина, Пале и Сараево, Босна и Херцеговина

29 Јули, 2017 година, Ултра маратон 104 км, 4100 Д+ Неколку дена се обидувам да размислам и да сфатам каде ми беше грешката, што е тоа што ме пресече. И ете, после недела дена со прибрани впечатоци, после краткиот одмор на Црно Горско приморје, се обидувам да сумирам. Како за секоја трка, така и за […]

ПОВЕЌЕ
01.05.2017
Фрушка Гора, Поповица, Нови Сад, Војводина, Србија

22-23 Април, 2017 година, Ултра маратон 107,414 км, 4269 Д+ Неколку членки на ТРЕХ и припаднички на македонската ултра тркачка заедница се одлучиле и веќе некој период се подготвува за 80 км на Фрушка Гора, цел  им е да ја пробијат бариерата на досега истрчана должнина на вакви трки. Поддршка им дава како и секогаш […]

ПОВЕЌЕ
19.10.2016
КМТ 2016- Мојот прв DNF

Krali Marko Trails, 24-25 Септември, 2016 година, Прилеп, Македонија 90 км, 4200 Д+ Цела година без ниту една ултра трка. Првата 90-ка во Македонија, историска. На Истра 100, Истра, Хрватска бев пријавен не појдов. Имав по некоја болка во тетивите, ништо страшно, ништо пресудно, рокови ме газеа, а магистерскиот труд не беше готов. Рано е […]

ПОВЕЌЕ
07.10.2015
KMT 29.09.2015, 65 км 3100 Д+

Krali Marko Trails – Прилеп, Македонија, Сабота 29.09.2015 година, 65 км 3100 Д+   По изминати 10-тина дена, без крутост и болка во мускулите, со сумирани впечатоци и неколку заклучоци од слученото, како старт на нов циклус на тренинзи чисто заради себе, а можеби и за дај боже некој добра трка. Покрај сите обврски наоѓам […]

ПОВЕЌЕ
07.08.2015
Мала Западна Трансверзала

17.07.2015 година, Мала Западна Трансверзала (старт с.Старо Село-врв Љуботен – финиш Попова Шапка без Тито Врв, приближно 66-67 км со 4200-4300 Д+) Се јави Јовица Јованчев (Jоцо) неколку дена пред 17.07.2015 година, доаѓал службено за Тетово, сакал да се видим. Се ослободувам набрзина од обврските, идеме на кафе, доручек, муабет ти реков ми рече. У […]

ПОВЕЌЕ
24.07.2015
Старо Село-Попова Шапка/Љуботен Титов Врв 2015

По минатогодишниот половичен успех на оваа трансверзала решивме да направиме уште еден обид кој за среќа беше успешен. Стартувавме тројца, Јовица Јованчев, Александар Симјаноски и јас, од Старо Село утрото околу 4:30.

ПОВЕЌЕ
02.06.2015
Мариово Off Road Experience 2015

Екипата на TREX и оваа година ја имаше честа да биде дел од еден прекрасен неколку дневен настан - фестивал посветен на еден регион заборавен од сите но прекрасен, денови посветени на спорт и дружење. Дел од нашата екипа пристигна во петокот на 29 мај. Нешто пред да се стемни поставивме шатори во логорот во […]

ПОВЕЌЕ
25.02.2015
Момата трејл - тестирање на патеката

На иницијатива на прилепската група на членови на TREX на 14 јуни ќе се организира за прв пат Momata Rock Trail - планинска трка во должина од околу 15 km со околу 1000 m вкупна висинска разлика. Една екипа од 11 членови се собравме во саботата на 21 февруари за да направиме обиколка и да […]

ПОВЕЌЕ
Copyright © Soflyy

Copyright © 2019 TREX

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram