План на активности во 2015 година во наша организација:

8 феб                 Церипашина вертикал

22-23 април  "Луѓе како нас" - Видео Фестивал за Планинско Трчање

14 јуни                  Momata Rock Trail, 15 km, 930 m D+, Прилеп

29-31 мај           Мариово Trail - 41 km, 1300 m D+

11 јули                траверса Љуботен – Попова Шапка

2 август             Шарпланински (SKY Race) 28 km, 2270 m D+

26-27 сеп          Крали Марко Trails – 65 km, 3100 m D+, 31 km, 1250 m D+, 16 km, 800 m D+

ное                      Струмина ЧешмаШтип

 

подготвување на книга со патеки за планинско трчање во Македонија

 

План на трки на кои имаат план да учествуваат наши членови:

март                    Ниш ШЧМ – маратон/полумаратон

8 март                 Франкфурт полумаратон

21 март               Ртањ вертикал километар

22 март               Меморијален атлетски крос во Скопје "Мето"

4 април               Трчаме кон целта - полумаратон - Скопје

12 април             државно првенство на 10000 m

17-19 април        Истра Ултра (65, 110, 160 km)

18 април             Spartan Race - Минхен, Германија

25-26 април        Фрушка Гора

1 мај                    Соколов пут - SkyRace - Ниш, Србија

10 мај                  Скопски маратон, полумаратон

5-7 јуни                Стара Планина Ултра Trail

7 јуни                   државно првенство во планинско трчање

14 јуни                 Прв до Врв - Водно, Скопје

25-27 јуни          Lavaredo Ultra Trail (119k D+5850m),
Cortina Sky (20k D+1000m), Trail (47k D+2650m),

27-28 јуни            Олимп (44 km, 50 eur)

17 јули                 Dolomites SkyRace - Canazei, Италија

25 јули                 Проклетие вертикал километар

26 јули                 Zagori Trail Running (21, 42, 80 km - 5300  m D+) - Јанина, Грција

9 август               државно екипно првенство во планинско трчање

22 август             Персенк Ултра (130 km)

16 окт                   Limone Extreme Vertical Kilometer - Limone sul Garda, Италија

25-26 окт             Кападокија Ултра (33, 62, 110 km – 20, 25, 40 eur)

8 ное                    државно првенство во крос-кантри

13 ное                  улична трка за 13 ноември - Скопје

Copyright © Soflyy

Copyright © 2019 TREX

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram