“Луѓе како нас” 2015

Видео фестивал за планинското трчање – Скопје, Р. Македонија

22 април 2015 @ МКЦ, Кино Фросина 18 часот

Второ издание

Во организација на „ЕХО – Фестивал на планински филм“, ТРЕКС и ПСД Макпетрол

со поддршка на AlgaSan и

со медиумска поддршка на karas4training.mk

Голема благодарност до сите добри луѓе од Македонија и ширум земјината топка кои придонесоа да дојде до реализација на овој проект.

 

Видео трејлер : https://vimeo.com/122401106

Монтажа: Игор Д. Јовановски
Music :
artist: cinematrik
track: revolve
licence: CC Noncommercial Sampling Plus

Програма:

1. For The Love – Luis Peña
2. Trail running – A passion – Nicolai Brix
3. Trail Tour des lacs d’Ayous…Pic Castérau – Benoit Bracot
4. Journey – trail running in the US national parks – Guillaume Arthus
5. Altering Expectations – Kimberli Teshima & The Oregon Coast 50k  – Ginger Runner
6. Run Trail – Steven Mortinson
7. Krali Marko Trails 2014 – Игор Јовановски
8. Над облаците – UTMB 2014 – Јовица Јованчев
9. Cappadocia Ultra Trail 2014 – The North Face Cappadocia Ultra Trail
10. MUT Runner – Sage Canaday

Тема на вечерта : Каде се движи планинското трчање ? и гостинката на вечерта : Тања Стојановски – една од најуспешните ултрмаратонки во Србија во друштво на неколку наши ултрамаратонци.

11. Barkley 100 – Brendan Young
12. Running The Edge – The Colorado Trail – Matt Trappe

Плакат + Флаер : Design by Дејан Крле

10462943_885281548160375_7219322545650588683_n

10645144_885280444827152_1135637810377133048_n